duminică, 27 decembrie 2009

Nu parca pe locurile rezervate - evitati sa fiti imbecili!

Tuturor ne place extrordinar sa ne numim speciali fapt imbucurator si plin de speranta pentru o natiune care se zbate inca in mizeria unei tranzitii prea lungi. O natiune care-mi place sa spun ca ramane speciala indiferent de perioada prin care trece! Ceea ce insa trebuie sa invatam este faptul ca titlul obliga. Nivelul obliga.
Nu se poate sa fi in acelasi timp si special (in sensul bun) si imbecil. Asadar nu te poti distinge, nu poti straluci comportandu-te ca si cum ai face parte dintr-o categorie subdezvoltata. Am o mare admiratie pentru persoanele cu dizabilitati fizice! Sunt persoane pe care le identific cu invingatorii. In ciuda greutatilor cauzate de accidentele care le-au generat invaliditatea, aceste persoane infrunta viata. Societatea moderna incearca sa usureze pe cat posibil existenta acestor oameni . Companiile multinationale s-au raliat la aceasta idee si participa activ la aceasta initiativa. Un exemplu bun este existenta locurilor de parcare rezervate. Aceste locuri de parcare sunt plasate cat mai bine, aproape de intrari pentru a inlesni accesul in cladire a persoanelor sus-mentionate.
Ce ne facem insa cu nesimtitii care nu au nici o problema in a parca pe un asemenea loc chiar daca nu se incadreaza in categoria celor carora le sunt rezervate. Nu se poate sa fim speciali cand printre noi avem asemenea imbecili. Putem sa devenim speciali daca reusim sa-i disciplinam. Prin amenzi administrative sau prin alte metode. Ce ne facem insa daca imbecilii se numara printre reprezentantii autoritatilor?

Niciun comentariu: